Ook in 2019 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-award.

Samen met de andere gemeenten en steden die erin slaagden om minimaal vijf van de zeven uitdagingen tot een goed einde te brengen, mag Hulshout zich een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente noemen.

Naast de sportersbelevenmeer-award werd Hulshout ook gekroond tot winnaar van criterium 7: sporten op het werk. De medewerkers van de sportdienst hebben het afgelopen jaar hun best gedaan om hun collega's in beweging te krijgen. Zo werden er voor medewerkers met een zittend beroep kaartjes gemaakt met voorbeeldoefeningen die je regelmatig op je stoel kan uitvoeren.

De dienst zorgde ook voor een website met handige tips en informatie om meer te bewegen: https://sporteensmeer.weebly.com/. En natuurlijk mocht de jaarlijkse sportdag dit jaar ook niet ontbreken.

Het doel hiervan was tweeledig: enerzijds collega's stimuleren om aandacht te hebben voor voldoende beweging in het kader van gezondheid, anderzijds omdat zij ervan overtuigd zijn dat samen sporten en bewegen zorgt voor een betere band tussen collega's, wat de werksfeer ten goede komt. Kortom, een stevige dosis gezonde motivatie op de werkvloer van Hulshout!